If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем след ремонт на ДВГ(156 - 2.0). Моля дайте съвет.
Ако става въпрос за двата маркуча на капака на клапаните от станата където е капачката, но срещу нея(т.е отдясно), току що я извърших процедурата и въздух си излиза съвсем спокойно. Така че май тази версия отпада.
Колега измерих те ли износването на цилиндрите единия вариант е да имат износване на елипса и за това да гори масло другата възможност е да си попаднал на фалшиво масло. И при двата случея имаш разход на масло защото просто маслото загрява и става тънко и минава през хлабините на сегментите има трябва най много 2000 км ако селед това не спре да пуши вариантите не са добри. Има и някаква вероятност да има скъсан гумички на клапаните при използването на неподходящ дорник гумичките може да се скъсат при монтаж.
Ами износването беше 0.2мм, а за въпросния 3-ти майстора каза че в повечето сервизи даже няма да ми кажат че е задрал, защото е много малко. Маслото е директно от вносителя. Гумичките ги смениха и се надявам наистина да са сложени както трябва. Не съм си и помислял, че изобщо няма да ми гори масло заради 3-ти, но пък чак толкова... То ще излезе че повече ми гори отпреди ремонта.
Вземи смени маслото. Аз моето на 7000 като стана и ми изгори 1 литър за 300 км. После като долях прясно, до морето и обратно за 550 км. не го бутна и грам.
Еми колега:
..........
Второ-износването ми е 0.2мм което е ОК.
Неможе да е надрано само буталото- просто няма как да има поражения само на него а цилиндъра да е незасегнат. Но положението не беше кои знае какво по цилиндъра.
.........
Все пак, като ти е правен ремонта в сервиз се предполага, че хората там знаят какво правят, и какви трябва да са стойностите на допустимото износване.
Аз съм чел, че допустимото износване на цилиндрите е до 0.04мм. А освен това се предполага, че и буталото има някакво износване. Така, че то се събира и става не благоприятно. Но 0.2мм ми се струва голямо.
А след като уточни, че и цилиндъра е бил леко надран, става още по-зле.
Нека и други колеги да кажат какво мислят по това износване.
Но най-добре я закарай там където са я правили и да ти кажат защо пуши и гори масло.
Тук само си чешем пръстите.
Успех!
Еми то натам отиват работите - да ходя пак.А за износването на буталата- както казах по-горе: даже и задралото бутало си е с тефлоножото покритие. Офф взе да ме отчайва колицата. Пък толкоз си ме кефи.
Comment